Peşte la cuptor a la grec cu garnitură de orez cu chimen

– 2 peşti (am folosit 2 roşioare), 100 ml de vin alb demisec, 50 g de pastă de roşii. 30 ml de ulei, zeama de la 1 lămâie, 5 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, câte 1 lingură de busuioc, enibahar, condimente pt. peşte şi condimente Provence

Curăţăm şi spălăm bine peştele, dăm cu condimente pt. peşte şi punem la frigider de azi pe mâine. Amestecăm vinul cu pasta de roşii dizolvată în 130 ml de apă, uleiul, usturoiul presat, foile de dafin mărunţite, busuioc, enibahar şi omogenizăm formând un sos subţire.

Aşezăm peştele într-o tavă pt. cuptor, îl stropim cu zeama de lămâie, presărăm cu condimente Provence, turnăm peste el sosul şi punem la cuptor aprox. 30 min. până se formează un sos mai gros.

Image

– 150 g de orez, câte 1 g de foi de dafin, piper negru boabe, cardamon negru, cardamon verde, scorţişoară, cuişoare, 2 g de sare, 20 ml de ulei, 5 g de seminţe de chimen

Orezul se fierbe în apa împreună cu toate ingredientele, fără seminţele de  chimen care se prăjesc uscat, separat, foarte bine. După ce a fiert  orezul se scurge şi se prăjeşte puţin în uleiul încins împreună cu chimenul prăjit.

Servim peştele cu orez cu chimen şi sos.

Image

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsaţi comentariu)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s