Curry roșu de porc cu ardei

– o rețetă din India-

– 450 g cotlet de porc fără os, 1 ardei roșu, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 180 g ciuperci Champignon, 2 linguri pastă de curry roșu, 300 ml supă de legume, 100 g cremă de nucă de cocos, 4 roșii, 2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de arahide/vegetal, 1 leg. pătrunjel verde, 100 g tăiței de orez pentru servit

Curățăm și tăiem ceapa, usturoiul mărunt, ardeiul cuburi, ciupercile în bucăți mari; tocăm pătrunjelul. Tăiem carnea bucăți mai goase și mai late. Curățăm roșiile de pieliță, semințe și tăiem mărunt. Dizolvăm crema de nucă de cocos în supă.

Încălzim o tigaie largă cu fundul gros la foc mediu. Punem uleiul, ceapa, usturoiul și călim aprox. 1 min., până se înmoaie. Adăugăm carnea și prăjim pe toate părțile, aprox. 1-2 min., până își schimbă culoarea în maroniu. Adăugăm ardeiul, ciupercile, pasta de curry și amestecăm. Turnăm supa cu nucă de cocos, sosul de soia, când dă în clocot reducem focul la mediu și fierbem aprox. 4-5 min., până lichidul se îngroașă. Punem roșiile, coriandrul-păstrăm pentru servit- și lăsăm pe foc 1-2 min. Fierbem 1 l de apă cu sare, când clocotește stingem focul, punem tăițeii și lăsăm să se înmoaie, sub capac, 10 min. Spălăm cu un jet de apă rece și scurgem.

Servim presărat cu pătrunjel și tăiței într-un bol alăturat.

84

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s