Kushari

-o rețetă din Egipt-

– 200 g orez, 100 g linte roșie, 100 g macaroane, 250 g pastă de tomate, 100 ml apă, 2 căței de usturoi, 4 cepe roșii, câte 1 linguriță turmeric, coriandru și chimen măcinate, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet Sherry, sare, piper negru

Hidratăm lintea în apă până a doua zi, scurgem , fierbem în altă apă 15 min. și scurgem. Separat, în de două ori apă, fierbem orezul ”al-dente”, dacă e cazul scurgem. Curățăm și tăiem ceapa ½, apoi felii subțiri, tocăm mărunt usturoiul. În 2 linguri de ulei încălzit punem usturoiul, turmericul, coriandrul, chimenul și amestecăm 30 sec. Turnăm pasta de roșii diluată în apă, sare, piper și fierbem aprox. 5 min., până se formează un sos.  Încălzim 2 linguri de ulei, călim în el ceapa 1-2 min., turnăm apa, sărăm, piperăm și fierbem la foc mic, până scade apa și se înmoaie. Adăugăm oțetul și mai fierbem până se evaporă. Fierbem pastele conform indicațiilor de pe ambalaj și scurgem.

IMG_5032

Amestecăm orezul cu lintea, ceapa (păstrăm pt. decor) și sosul de roșii. Punem pe foc și fierbem până scade puțin zeama. Pe o farfurie așezăm paste, deasupra amestec de orez cu linte și presărăm ceapă caramelizată. Servim cald.

173

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s