LEGUME LA CUPTOR CU SOS

Se curăţă şi se taie felii rotunde, grosuţe, 4 cartofi albi+1 cartof dulce, se amestecă cu bucheţele de la 1 conopidă mică, 1 leg. ridichi roşii tăiate felii,  200 g fasole verde opărită, ruptă bucăţi,  1 gulie tăiată feliuţe, 1/2 ardei galben şi ½ ardei roşu tăiaţi bucăţi+1 fir de usturoi verde şi 3 fire de ceapă cerde tăiate felii. Se amestecă cu 50 ml ulei măsline+1 lingură boia dulce+1 lingură mentă uscată+1 linguriţă condimente amestec de ardei Fuchs+suc de la ½ lămâie. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puţin ulei de măsline, se pune un strat de felii de roşii, peste frunze de ţelină tăiate, compoziţia din legume, se presară 1 ceapă roşie tăiată julien, se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară cu susan. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. Se servesc cu sos.

SOS de iaurt: 250 ml iaurt+1 castravete crud tăiat cubuleţe f.f. mici+ puţină mentă crudă tocată+puţin usturoi zdrobit. + SARE la servire.

SOS de usturoi: facem pe foc un sos alb din apă cu făină, Vegeta şi piper, când se îngroaşă adăugăm, după gust,  usturoi zdrobit şi mai ţinem pe foc amestecând continuu câteva minute, să se pătrundă aroma în sos.

Imagine

ImaginePoftă bună (dacă v-a plăcut lăsaţi comentariu)

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s