Terină de brânză cu struguri

– 200 g telemea, 400 g cremă de brânză, 150 g unt, 200 g cașcaval feliat, 200 g șuncă Sissi feliată, ½ leg. pătrunjel verde, 1 linguriță mărar uscat, piper alb, 1 lingură de ulei, boabe de struguri albi și negri, pt. decor 1 linguriță boia dulce, 1 lingură de ulei și 50 g arahide

Radem telemeaua, o amestecăm cu crema de brânză, unt, piper, mărar și pătrunjelul tocat mărunt. Tapetăm o formă mică de chec cu folie alimentară astfel ca să rămână în afară pt. a acoperi ulterior cu ea. Îmbrăcăm forma cu felii de cașcaval, pe fund punem felii de șuncă. Întindem ½ amestec de brânză și pe 3 rânduri, alternativ, boabele de struguri albi și negri, pe care le apăsăm în crema de brânză.

IMG_4669

Nivelăm, așezăm deasupra un rând de felii de cașcaval, peste un rând de felii de șuncă.

IMG_4670

Întindem un strat de brânză peste care așezăm boabele de struguri la fel ca primul rând și acoperim cu restul de cremă de brânză.

IMG_4671

Nivelăm și așezăm un rând de felii de șuncă peste care, la exterior, un rând de felii de cașcaval. Acoperim cu folia rămasă în afară apăsând ușor pt. a se elimina golurile rămase. Punem în frigider până a doua zi. Desfacem folia, răsturnăm terina pe un platou și îndepărtăm folia. Frecăm boiaua cu ulei, ungem deasupra terina și decorăm cu arahide tăiate mare.

IMG_4718

Porționăm și servim.

212

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s