Tort cu două creme şi fructe

Am folosit un blat de tort cu cacao (3 foi) din comerţ.

CREMA DE BANANE: 250 g banane (3 banane decojite) se fac pastă, le stropim cu 1 lingură de zeamă de lămâie, apoi le amestecăm cu 150 g de zahăr pudră, 150 ml de frişcă bătută tare. Se înmoaie 20 g gelatină în 100 ml apă rece, 10 min., apoi se dizolvă pe foc mic, având grijă să nu fiarbă. Se răcorește și se încorporează în crema de banane. Se întinde crema pe o foaie de blat însiropată, deasupra se presară 50 g fulgi de migdale şi se ţine în frigider 1 oră.

ImagineCREMA DE PORTOCALE: amestecăm 3 ouă cu 100 g de zahăr şi fierbem la bain-marie până se îngroaşă. Curăţăm 800 g portocale şi pasăm obţinând o pastă fluidă. Preparăm 10 g gelatină după metoda de mai sus, amestecăm în „crema” de ouă,  turnăm pasta de portocale şi omogenizăm. Rece amestecăm cu 200 g de margarină ținută la temperatura camerei.

Scoatem „tortul” din frigider, aşezăm a doua foaie, peste întindem crema de portocale. Aşezăm deasupra a treia foaie, însiropăm şi punem în frigider 30 min.

Mixăm tare 200 ml frişcă. Scoatem „tortul” din frigider, întindem uniform frişca, deasupra şi pe margini. Ornăm cu zahăr colorat şi fructe. Servim tăiat felii.Imagine

Imagine

 

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsaţi comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s