Prăjitură cu vișine și brânză de vaci

– pt. blat- 5 ouă, 125 g zahăr, 3 linguri de făină, 1 lingură de cacao, 1 plic praf de copt

– pt. cremă- 250 g brânză de vaci, 100 g iaurt, 150 g smântână, 200 g zahăr, coaja şi zeama de la 1 lămâie, 1 plic de gelatină, 200 ml frişcă, 2 linguri mac, 1 compot de vişine fără sâmburi, 2 plicuri tort-gelee roșu

Lăsăm vișinele într-o strecurătoare până se scurg bine. Înmuiem gelatina în 3-4 linguri de apă rece 10 min., apoi dizolvăm pe foc mic, aprox. 1 min., având grijă să NU fiarbă, apoi răcorim. Mixăm brânza de vaci cu iaurtul, smântâna, coaja și zeama de lămâie. Adăugăm gelatina, omogenizăm și punem în frigider până se întărește, aprox. 1-2 ore. Mixăm frișca tare, o amestecăm cu crema și macul.

Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm zahărul și mixăm până devin lucioase și cremoase. Adăugăm pe rând gălbenușurile și amestecăm ușor cu o lingură. Punem făina amestecată cu praful de copt, cacaoa și omogenizăm. Întindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

IMG_4098

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 20-25 min. (testul cu scobitoarea) Scoatem, răcim și așezăm pe un platou. Întindem uniform crema.

IMG_4099

Presărăm vișinele. Preparăm tort-geleeul conform indicațiilor de pe ambalaj folosind în loc de apă sucul de compot. Turnăm de la mijlocul prăjiturii și întindem.

IMG_4101

Punem în frigider câteva ore, porționăm și servim.

227

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s