Orez cu verdețuri și fistic

– 1 cană orez basmati, 2 cepe verzi, 1 leg. mărar, ¼ leg. pătrunjel verde, 2 linguri iaurt, 2 linguri fistic tăiat mărunt, 1 vârf de linguriță turmeric, 1 lingură ulei, sare, apă

Fierbem 3 căni de apă cu 1 linguriță de sare. Spălăm bine orezul în mai multe ape, îl adăugăm în apa clocotită și fierbem fix. 8 min. (să nu fiarbă complet) Trecem prin jet de apă rece, scurgem și amestecăm cu verdețurile tocate, sare și fistic. Amestecăm iaurtul cu turmericul și 4 linguri de orez obținând o pastă. Pe fundul unei oale (17 cm diametru) punem o peliculă de apă, turnăm uleiul și o mișcăm pentru a se omogeniza. La mijloc întindem pasta.

IMG_6837

Peste punem orezul treptat, având grijă să nu atingă marginile oale. Facem 4-5 găuri cu coada unei linguri de lemn fără să străpungem pasta de la fundul oalei.

IMG_6839

Acoperim cu folie de aluminiu, peste un prosop de bucătărie, punem capacul și așezăm pe ochiul mic al aragazului, la foc maxim. Când începe să sfârâie facem focul mic și fierbem 35 min. Oprim focul și răsfirăm cu o furculiță.; la nevoie adăugăm sare. Scoatem într-un castron, desfacem crusta formată la fundul oalei cu o lingură și presărăm peste orez. Servim imediat.

214

Poftă bună! 9dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s