Pere cu pui la cuptor

– 4 pere, 100 g piept de pui, 8 măsline negre fără os, 30 g temelea de capră, 2 felii jambon afumat, 1 fir ceapă verde, ½ ardei iute, 1/2 ardei capia roșu, 200 ml vin alb demisec, 1 lingură rozmarin, 1 lingură ulei cu rozmarin, sare, 1/4 linguriță piper cu usturoi

Curățăm perele de coajă, păstrăm codița, le fierbem în vin, răsucindu-le pe toate părțile, aproximativ 20 minute, până încep să se înmoaie. Scurgem, răcim și păstrăm lichidul.
Curățăm și tăiem ardeiul iute, ceapa și ardeiul capia mărunt. Tăiem măslinele feliuțe, jambonul fâșii, brânza cubulețe, pieptul de pui cubulețe. Presărăm pe carne piperul, o prăjim în ulei, împreună cu ceapa, până își schimbă culoarea. Adăugăm măslinele, ardeii, rozmarinul, 1-2 linguri de zeamă de la pere și ținem pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama. Luăm de pe foc și amestecăm cu brânza.
Tăiem perele pe lungime, sub codiță, astfel încât să avem un capac. Scobim, obținând o cavitate largă. Acoperim fundul cu fâșiuțe de jambon, apoi le umplem cu compoziția de carne.

IMG_0012

Înfășurăm codițele cu folie de aluminiu, pentru a nu se arde și acoperim perele cu capacele. Le așezăm într-o tavă, dacă e necesar le prindem cu scobitori

IMG_0013

Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) aproximativ 30 minute. Servim calde.

102

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s