Piept de pui glazurat

– 600 g piept de pui fără os și piele, 450 ml vin alb demidulce, 50 ml apă, 4 căței de usturoi, 2 linguri sos de soia, 1 lingură miere, 1 linguriță zahăr brun pudră, 1 linguriță boabe de muștar, ½ linguriță cimbru uscat, ½ linguriță pudră de cuișoare, ½ linguriță oțet, 2 linguri ulei din semințe de struguri, sare, piper negru

În uleiul încins prăjim carnea dată cu sare și piper, câte 5 minute pe ambele părți. Scoatem și așezăm într-o tavă împreună cu 2 căței de usturoi cu coajă, zdrobiți. Facem un amestec din 200 ml vin, 50 ml apă, 1 lingură sos de soia și turnăm peste carne. Acoperim tava cu folie de aluminiu și punem în cuptorul preîncălzit la foc mai mare (200) 10 minute.

Preparăm glazura. Facem un amestec din 250 ml vin, 1 lingură sos de soia, miere, zahăr, 1 lingură de apă și 2 căței de usturoi curățați și zdrobiți. Încălzim amestecul într-o tigaie antiaderentă, adăugăm cimbrul, cuișoarele, boabele de muștar, oțetul și fierbem pe foc mediu până se îngroașă, aproximativ 8-10 minute.
Scoatem tava, îndepărtăm folia, ungem carnea cu glazura, restul turnăm în tavă, adăugăm 2-3 linguri de apă și punem iar la cuptor, la foc mare (220), 10 minute. Îl ungem din când în când cu glazura din tavă. Servim cald cu salată, în cazul meu de morcovi cu ghimbir.

86

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s