Prăjitură delicioasă cu pepene galben

– pt. blat- 6 ouă, 6 linguri zahăr, 7 linguri făină, 1/4 linguriță praf de copt, 1 linguriță esență de vanilie, 1 banană

– pt. cremă-1 pepene galben mediu, 2 linguri zahăr praf, 3 linguri cognac, 100 g ricotta, 200 ml frișcă

Curățăm pepenele, tăiem cubulețe, presărăm zahărul praf, turnăm cognacul și lăsăm să stea 15 min. Punem într-o strecurătoare și lăsăm să se scurgă aprox. 1 oră. Păstrăm zeama pentru însiropat. Dacă e prea puțină o diluăm cu puțină apă rece.

Curățăm banana și pasăm. Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare. Separat, mixăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm esența, făina, praful de copt și banana. Încorporăm în albușuri amestecând ușor cu o lingură. Întindem uniform într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) aproximativ 30 minute, apoi răcim.

Mixăm frișca tare, adăugăm ricotta și omogenizăm. Punem în frigider până la montarea prăjiturii.( eu nu am avut ricotta şi am folosit 200 g de brânză de vaci amestecată cu 3 linguri de smântână grasă)

Îndepărtăm hârtia de pe blat, așezăm pe un platou și însiropăm. Întindem uniform crema. Acoperim cu pepenele și punem în frigider până a doua zi. Porționăm și servim.

Imagine

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsaţi comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s