Găluște moi cu pui

– o rețetă din India-

– 200 g carne măcinată de pui, 6 cepe verzi, 2 căței de usturoi, 1 lingură oțet de orez, 1 lingură sos de soia dark, 1 chilli verde, 2 lingurițe sare, 150 g făină, 5 linguri apă călduță, ulei

Curățăm și tăiem mărunt ceapa verde, usturoiul și ardeiul chilli. Le amestecăm într-un bol cu carnea, 1 linguriță de sare, sosul de soia, oțetul și lăsăm să stea 30 minute. În alt bol amestecăm făina cu 1 linguriță de sare, apa călduță, 2 linguri de ulei și frământăm 8-10 minute, până obținem un aluat moale. Formăm o bilă, acoperim și lăsăm să stea 15-20 minute. Împărțim bila în 20 biluțe. Pe fiecare o întindem subțire, sub forma unui cerc cu diametru 10 cm. În mijlocul fiecăruia punem umplutură, pliem pe jumătate și lipim marginile bine.

IMG_3763

Le așezăm într-un aparat de gătit cu aburi/într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei, într-un singur strat. Pensulăm fiecare bucată cu ulei.

IMG_3764

Acoperim cu folie de aluminiu astfel ca să nu se lipească de găluște și să păstreze aer. (ele se vor găti în aburul format sub folie) Punem în cuptorul preîncălzit la foc mare (220) 15-20 minute, până carnea e gătită. Servim calde cu sos de chilli dulce.

247

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s