Tort cu ricotta

– pt. blat- 7 ouă, 140 g zahăr, 150 g nuci măcinate, 70 g făină, 30 g cacao, 1 esență de rom, sare, 1 lingură ness

– pt. cremă- 250 g ricotta, 300 ml frișcă, 125 ml lapte, 1 gălbenuș de ou, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 plic gelatină (10 g); în plus  1 compot de pere, gem de fructe

Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm zahărul și mixăm până devin lucioase. Adăugăm pe rând gălbenușurile, și amestecăm ușor cu o lingură., apoi făina, cacaoa, nessul, nucile și omogenizăm. Turnăm compoziția într-o formă de tort unsă și tapetată cu hârtie de copt.

img_2420

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 40-45 min. Răcim și tăiem ½ pe orizontală.

Înmuiem gelatina în 3 linguri de apă rece 10 min. Frecăm gălbenușul cu 50 g zahăr, punem pe foc mic, turnăm treptat laptele și amestecăm până începe să se îngroașe. Luăm de pe foc, amestecăm cu gelatina și punem în frigider. Mixăm frișca tare. Amestecăm ricotta cu restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, apoi cu crema de gălbenuș și în final cu frișca obținând crema. Scurgem bine fructele și tăiem felii.

Pe un platou așezăm 1 foaie de blat și ungem cu gem (în cazul meu de piersici). Acoperim cu felii de fructe și întindem ½ cremă.

img_2422

Acoperim cu a doua foaie de blat, ungem cu gem, întindem uniform crema rămasă și ornăm cu fructe. Punem în frigider câteva ore. Eu l-am ținut până a doua zi.

img_2423

Servim tăiat felii.

80

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s