Lipie cu legume

– o rețetă din India-

– 100 g făină, 4 ouă, 125 ml lapte, 1 lingură ulei de măsline, 125 g ciuperci Champignon mai mici, 150 g mazăre, 2 roșii, 300 g boabe de porumb din conservă, 125 g mozzarella, 1 lingură oregano, 3 linguri ceapă verde/usturoi verde tăiat inele, sare, piper, ulei

Încălzim cuptorul la foc mai mare (220). Mixăm ouăle cu făina, laptele, sare și uleiul de măsline. Curățăm și tăiem ciupercile ½; curățăm roșiile de coajă și semințe, tăiem cubulețe. Spălăm cu apă rece și scurgem bine porumbul. Fierbem mazărea în apă clocotită cu sare 5 min. și scurgem bine. Tăiem mozzarella cubuețe. Amestecăm porumbul, mazărea, ciupercile, roșiile cu sare, piper și oregano. Într-o tigaie antiaderentă punem puțin ulei, încălzim, turnăm 1/6 aluat, prăjim pe o parte aprox. 1 min. și scoatem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărăm 1/6 legume și 1/6 cubulețe de brânză. Repetăm operația pentru fiecare lipie.

img_2144

Punem în cuptor până se rumenesc lipiile și se topește brânza, aprox. 5-7 min. Scoatem, presărăm cu usturoi verde și servim.

252

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s