Tort cu cremă de iaurt

– 4 ouă, 4 linguri făină, 150 g zahăr+4 linguri, 3 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri cacao, 500 ml frișcă, 500 g iaurt, 3 plicuri gelatină (30 g), 1 lingură cu vârf ness, 1 lingură ulei, un praf de sare, esență de vanilie

Mixăm albușurile cu un praf de sare până se întăresc. Adăugăm 4 linguri de  zahăr și mixăm până devin tari și lucioase. Separat frecăm gălbenușurile turnând uleiul câte puțin, până încep să se îngroașe. Le încorporăm în albușuri, apoi făina și cacaoa, amestecând ușor cu o lingură. Întindem într-o formă de tort (pereți detașabili) tapetată cu hârtie de copt. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 20 minute. Răcim, scoatem hârtia și punem înapoi în forma de tort.

Mixăm frișca până se întărește, adăugăm 150 g de zahăr, zahărul vanilat și mixăm până se întărește. Hidratăm 10 minute gelatina în 200 ml apă rece, apoi o preparăm la foc mic, amestecând continuu, având grijă să NU fiarbă, până se dizolvă. Răcorim, o amestecăm cu iaurtul, esența de vanilie, amestecăm cu frișca și la sfârșit cu nessul. Omogenizăm și întindem în formă peste blat. Punem în frigider câteva ore, până se întărește. (eu l-am ținut până a doua zi) Scoatem pe un platou și ornăm cu boabe de cafea, ornamente de ciocolată, etc., după imaginație.

55

Porționăm și servim.

IMG_4893

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s