Tort light cu jeleu de lapte

– 1 l lapte 300 g nuci, 200 g prune uscate, 100 g curmale, 150 g nucă de cocos, 3 linguri cacao, 300 g zahăr brut, 1 plic Finesse vanilie Bourbon, 30 g gelatină (2 plicuri a 15 g), 1 plic zahăr vanilat; pt. decor nucă de cocos colorată

Tăiem mărunt curmalele, prunele, le măcinăm împreună cu 150 g de nuci, le amestecăm cu 1 lingură de cacao și 1 lingură nucă de cocos. Îmbrăcăm o formă de tort cu folie alimentară astfel încât să acopere și pereții. Acoperim fundul formei cu amestecul de nuci și fructe, tasăm bine, astfel ca să-l acopere în totalitate.

IMG_4636

Măcinăm restul de nuci. Amestecăm 500 ml lapte cu 150 g zahăr, 2 linguri de cacao, vanilia Bourbon și fierbem până se dizolvă și dă în clocot. Stingem focul, amestecăm cu nucile și lăsăm să stea 10 min. Hidratăm 1 plic de gelatină în 2-3 linguri de apă rece, apoi o încorporăm în laptele cu nuci. Turnăm peste blat și punem în frigider până se întărește (2-3 ore).

IMG_4638

Amestecăm 500 ml lapte cu 150 g zahăr, zahărul vanilat și fierbem până se dizolvă. Când începe să fiarbă punem nuca de cocos, amestecăm, stingem focul și lăsăm să stea 10 min. Hidratăm 1 plic de gelatină în 2-3 linguri de apă rece, apoi îl încorporăm în compoziție. O turnăm peste crema cu cacao și punem în frigider până se întărește. (eu l-am lăsat până a doua zi)

IMG_4640

Scoatem din frigider, răsturnăm pe un platou tapetat cu folie alimentară, scoatem folia de deasupra, răsturnăm iar pe platoul de servit și scoatem folia. Decorăm cu nucă de cocos după fantezie.

50

Porționăm și servim.

IMG_4649

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s