Ruladă din morcovi cu ciuperci

– 400 g morcovi, 100 g ciuperci Champignon, 1 leg. ceapă verde (partea verde-cozile), 3 linguri smântână, 200 g cremă de brânză, 1 linguriță hrean ras conservat, 4 felii subțiri de bacon crud-afumat, 3 ouă, 7 linguri cu vârf de făină, 1 linguriță bicarbonat, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură ulei, sare, piper negru, apă

Curățăm morcovii, tăiem ½ pe lungime și fierbem în apă cu sare. Răcim, pasăm și scurgem bine, prin presare într-o sită. Mixăm morcovii cu ouăle și smântâna, adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, făina și omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt întindem uniform compoziția. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 15-20 min. (testul cu scobitoarea) Scoatem din cuptor, fierbinte desfacem hârtia și cu ajutorul ei rulăm blatul. Răcim.

IMG_1820

Curățăm și tăiem ciupercile felii, ceapa mărunt. Călim ceapa în ulei și un strop de apă, adăugăm ciupercile, sare, piper și fierbem, la foc mai mic, până nu mai au zeamă; răcim. Amestecăm crema de brânză cu hrean.

Desfacem rulada, întindem crema de brânză cu hrean, întindem paralel feliile de bacon și deasupra punem într-un strat ciupercile.

IMG_1821

Rulăm iar în hârtie și punem la frigider până a doua zi. Tăiem felii și servim.

306

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s