Tort de struguri cu aspic

-pt. blat- 125 g margarină, 250 g zahăr, 4 ouă mari, 350 g făină, 1 plic praf de copt, 200 ml lapte, ½ linguriță sare, 1 esență de vanilie
-pt. cremă- 200 g cremă de brânză, 100 g zahăr, 1 plic de gelatină (5 g), 200 ml frișcă, în plus 900 g struguri albi și negri, fulgi de migdale
-pt. aspic- 15 g gelatină, 500 ml suc de portocale
Frecăm margarina moale cu zahărul. Adăugăm ouăle pe rând, apoi făina amestecată cu praful de copt, alternând cu laptele, sarea și esența de vanilie. Punem în forma de tort, tapetată cu hârtie de copt şi coacem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) aproximativ 50 minute (testul cu scobitoarea, apoi răcim.
Frecăm crema de brânză cu zahărul. Înmuiem gelatina în 3 linguri de apă 10 minute. O dizolvăm pe foc mic, amestecând continuu aproximativ 1 minut, având grijă să nu fiarbă. Răcorim și încorporăm în cremă. Mixăm frișca tare, amestecăm cu crema și punem în frigider 30 minute.
Pentru aspic hidratăm gelatina în puțin suc de portocale și preparăm prin aceeași metodă ca mai sus. O amestecăm cu restul de suc și punem în frigider 2-3 ore, până se încheagă.
Tăiem blatul 1/2 pe orizontală. În forma de tort, tapetată cu folie de plastic, aşezăm 1 foaie de blat, peste care întindem ½ cremă.

IMG_9239

Deasupra așezăm 300 g boabe de struguri. Întindem restul de cremă şi așezăm a doua foaie de blat. Acoperim cu 600 g de struguri negri şi albi, boabe mai mici sau tăiate ½.

IMG_9240

Peste ele întindem aspicul. Ţinem în frigider până a doua zi apoi ornăm pe margini cu fulgi de migdale.

32

Servim tăiat felii.

32a

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s