Tartă de orez cu vișine

– pt. tartă- 1 ou, 350 g făină, 90 g zahăr, 200 g unt, 1 vârf de cuțit sare

– pt. umplutură- 250 g orez cu bob rotund, 250 g zahăr, 2 lămâi, 250 ml vin alb demidulce, câte 50 g vișine fără sâmburi, 50 g nuci;+ 1 ou

Amestecăm ingredientele pentru tartă și frământăm un aluat. Jumătate punem deoparte Cu 3/4 tapetăm o formă de tartă (diametru 26 cm) , restul de 1/3 întindem o foaie din care decupăm forme și le așezăm pe o tavă presărată cu puțină făină. Punem cele două tăvi în frigider.

img_2556

Prăjim nucile și tocăm cu cuțitul. Fierbem orezul într-un amestec din 750 ml apă cu vin, la foc mic,  până scade lichidul la jumătate, aprox. 30 min. și răcorim. Radem coaja lămâilor, una o stoarcem, cealaltă o curățăm bine de partea albă și desfacem în felii. Într-o crăticioară amestecăm sucul de lămâie cu coaja rasă, zahărul,  50 ml apă și feliile de lămâie. Fierbem la foc mic până scade la jumătate obținând un sirop.

img_2555

Turnăm peste orez, adăugăm nucile, vișinele și amestecăm bine. Întindem orezul uniform în tava de tartă. Deasupra așezăm formele de aluat astfel ca să acoperim orezul.

img_2557

Ungem tarta cu oul bătut.

img_2558

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 40 min. Pudrăm cu zahăr praf, răcim și scoatem pe un platou.Pudrăm cu zahăr praf.

img_2562

Porționăm și servim.

205

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s