Cotlet de porc cu morcovi și mere la cuptor

– 300 g cotlet de porc fără os, 10 g marinadă uscată barbecue (RUB), 250 g morcovi, 400 g mere, 70 g păstârnac, 1 lingură ghimbir deshidratat, 120 ml suc proaspăt de portocale, 60 g zahăr, 2 linguri ulei, 1 linguriță sare, 1 esență de portocale

Curățăm carnea de pieliță și grăsime. O tăiem în 3 felii pe care le presărăm cu marinada, pe toate părțile, punem pe o farfurie, acoperim cu folie alimentară și ținem în frigider până a doua zi. Scoatem, ungem cu ulei și lăsăm să stea la temperatura camerei 30 min.
Amestecăm pe foc sucul de portocale cu zahărul până se îngroașă obținând un sirop pe care îl amestecăm cu esența și răcorim. Curățăm și tăiem morcovii, păstârnacul rondele, merele cubulețe. Le amestecăm într-un vas ceramic ce va merge la cuptor. Presărăm ghimbirul și turnăm uniform siropul. Prăjim carnea într-o tigaie antiaderentă câte 2 min. pe fiecare parte și așezăm deasupra amestecului de legume cu mere.
Acoperim cu folie de aluminiu și punem în cuptorul preîncălzit, la foc mai mare (200), 30 min. Scoatem folia și mai ținem în cuptor 10 min. până se rumenește. Stingem focul, deschidem ușa, lăsăm vasul în interior 10 min. apoi servim.

90

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s