Tort cu susan, gem de ghimbir și cremă de lămâie

– 100 g miere, 1 cană susan, 1 cană nuci măcinate, 1 cană apă (250 ml), 1 1/2 cană lapte praf parțial degresat 15%, 50 g unt; 3 ouă, 100 g zahăr, 200 g făină, 100 g făină de susan, 1 plic praf de copt, 1 plic cremă de lămâie, 250 ml lapte, 3 linguri zahăr praf, 100 g gem de ghimbir

Presărăm susanul într-o tavă, o punem în cuptor, la foc mediu, amestecând prin scuturarea tăvii din când în când, câteva minute. Fierbem apa cu untul până se topește. Luăm de pe foc și amestecăm bine cu mierea, nucile, laptele praf, având grijă să nu rămână cocoloașe. Tapetăm o tavă cu folie alimentară. Turnăm compoziția cu nuci și presărăm susanul. Punem în frigider de azi pe mâine.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm 50 g zahăr și mixăm până devin lucioase. Separat mixăm compoziția cu nuci și susan cu restul de zahăr și gălbenușurile. Încorporăm albușurile amestecând ușor cu o lingură. Întindem uniform compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) aproximativ 45 minute (testul cu scobitoarea). Pe la mijlocul perioadei acoperim cu hârtie de copt, pe care o udăm și stoarcem bine, pentru a nu se arde. Scoatem, răcim pe un grătar și tăiem ½ pe orizontală. Mixăm praful de cremă cu zahărul praf și laptele până devine cremos.

Pe un platou așezăm o foaie de blat, o ungem cu gem. Întindem ½ cremă.

img_1743

Acoperim cu a doua foaie de blat peste care punem neuniform restul de cremă și decorăm cu gem. Punem în frigider până a doua zi.

77

Porționăm și servim.

img_1749

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s