Tort cu banane, ananas și cremă de iaurt

– 1 conservă compot de ananas (570 g), 2 banane mari, 50 g nuci, 3 ouă, 400 g făină, 1 plic praf de copt, 250 g zahăr, 1 esență de vanilie, 120 ml ulei, 1 linguriță scorțișoară, 1/3 linguriță sare, 500 g iaurt, 130 g zahăr praf, 200 ml frișcă, 1 esență de ananas, 15 g gelatină, 1 plic tortgelle transparent

Tocăm nucile mărunt cu un cuțit. Amestecăm într-un bol făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. Scurgem ananasul (340 g) și cu blenderul facem un piure din 300 g, restul păstrăm de o parte împreună cu sucul. Pasăm bananele, le amestecăm ușor cu ouăle, turnăm treptat uleiul, adăugăm vanilia și amestecăm până se încorporează. Amestecăm cu ananasul, zahărul, apoi cu ingredientele uscate și la sfârșit nucile. Omogenizăm amestecând ușor cu o lingură. Împărțim compoziția în jumătate și vom coace două blaturi într-o tavă (20×20 cm) tapetată cu hârtie de copt.

IMG_6526

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 25 min. (testul cu scobitoarea) Răcim pe un grătar.

Amestecăm iaurtul cu zahărul praf și esența de ananas. Din sucul de compot punem de o parte 250 ml restul îl amestecăm cu apă rece până la 300 ml și hidratăm gelatina 10 min, apoi o dizolvăm la foc mic 1 min. și răcorim. Încorporăm gelatina în iaurt și punem la frigider până începe să se întărească. Mixăm frișca tare și o păstrăm la frigider. Amestecăm iaurtul cu frișca. Tăiem fiecare blat ½. Tăiem mărunt ananasul rămas.

Învelim tava în care am copt blaturile cu folie alimentară, punem 1 foaie de blat, întindem 1/3 cremă, deasupra presărăm ananas.

IMG_6528

Punem a doua foaie și întindem 1/3 cremă, presărăm ananas, a treia foaie, întindem crema rămasă și presărăm ananas. Acoperim cu a patra foaie. Preparăm tortgelleul în 300 ml suc de compot și turnăm peste prăjitură. Punem în frigider până a doua zi. Scoatem pe un platou.

IMG_6554

Porționăm și servim.

196

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s