Ruladă cu cremă mascarpone

– pt. blat- 5 ouă, 2 linguri făină, 5 linguri zahăr, 3 linguri cacao, sare; pt. cremă- 250 g mascarpone, 300 ml frișcă, 4-5 linguri zahăr praf, 1 plic gelatină (10 g), 4-5 linguri dulceață de vișine

Batem albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adăugăm pe rând zahărul și mixăm până devin tari și lucioase. Adăugăm pe rând gălbenușurile amestecând cu o lingură, apoi făina ”în ploaie” și  cacaoa. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelăm.

IMG_5209

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 8-10 min. (testul cu scobitoarea), având grijă să nu coacem prea mult pt. că va deveni casantă. O răsturnăm pe un prosop umed, scoatem hârtia, rulăm în prosop și lăsăm să se răcească.

Batem frișca tare. În alt bol mixăm mascarpone până devine cremoasă, adăugăm câte 2-3 linguri de frișcă, până o terminăm, apoi zahărul și omogenizăm. Înmuiem gelatina în 100 ml apă rece 10 min., apoi o preparăm la bain-marie. Răcorim și încorporăm în cremă. Desfacem blatul, întindem crema și punem din loc în loc dulceață.

IMG_5211

Rulăm, înfășurăm în folie alimentară și punem în frigider până a doua zi.

IMG_5212

Tăiem felii groase de 2 cm și servim.

157

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s