Prăjitură cu cremă de cocos și vișine

– pt. blat- 4 ouă, 200 g zahăr, 150 g făină, 1 plic praf de copt, 50 g cacao, 200 ml lapte, 120 ml ulei

– pt cremă- 400 ml lapte, 80 g fulgi de nucă de cocos, 100 g ciocolată albă, 2 gălbenușuri, 150 g zahăr, 1 lingură cu vârf amidon alimentar, 1 esență de cocos,1 plic gelatină (10 g), 250 ml frișcă, 2 borcane vișine pt. prăjitură (420 g/buc.)

– pt. sirop- 4 linguri zahăr, ½ pahar apă
Mixăm gălbenușurile cu zahăr și ulei. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și cacao alternativ cu laptele. Batem spumă tare albușurile cu un praf de sare și le încorporăm în gălbenușuri. Împărțim compoziția în jumătate și coacem două foi, pe rând. În tavă tapetată cu hârtie de copt întindem compoziția, punem în cuptorul preîncălzit, aproximativ 25 minute, apoi răcim.

Amestecăm laptele cu nuca de cocs pe foc până dă un clocot, apoi strecurăm. Punem iar laptele la foc mic, împreună cu ciocolata ruptă bucățele și amestecăm până se topește. Mixăm gălbenușurile cu zahărul până își dublează volumul, adăugăm amidonul, esența, omogenizăm, apoi turnăm în fir subțire laptele cu ciocolată, amestecăm cu nuca de cocos și punem compoziția la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă; răcim. Hidratăm gelatina în 3 linguri de apă rece, o dizolvăm pe foc mic, amestecând continuu, având grijă să nu fiarbă. Răcorim și o încorporăm în crema răcită. Mixăm frișca și o încorporăm în cremă, amestecând cu o lingură.

Caramelizăm cele 4 linguri de zahăr, turnăm apa și lăsăm pe foc până se topește, apoi răcim siropul. Scurgem bine vișinele.

În tava în care l-am copt, așezăm o foaie de blat, o însiropăm, întindem 1/3 cremă. Presărăm vișinele și le presăm ușor. Întindem peste 1/3 cremă. Acoperim cu a doua foaie de blat. O însiropăm și întindem restul de cremă.

IMG_1556

Decorăm cu fulgi de cocos colorați. Punem în frigider până a doua zi.

147

Porționăm și servim.

147a

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s