Stir-fry de vită cu varză chinezească și ciuperci Mun

– 400 g carne de vită (șnițel), 50 g ciuperci Mun (uscate), 200 ml supă de vită, 1 varză Bok Choy, 1 ardei roșu, 1 leg. ceapă verde (6-7 fire), 3 linguri sos de soia, 1 lingură ulei de susan, 5 linguri ulei de arahide, 1 lingură făină de porumb, 1 ½ linguri pastă de ghimbir cu usturoi, fulgi de ardei iuți; pt. servit tăiței de orez

Înmuiem în apă rece ciupercile. Tăiem fâșii carnea, o marinăm într-un amestec din sosul de soia, pasta de ghimbir cu usturoi, uleiul de susan și fulgii de ardei iuți. Punem ciupercile și carnea în frigider de azi pe mâine.

Curățăm și tăiem ardeiul fâșii, ceapa verde bucăți, tocăm mărunt varza. Spălăm și scurgem ciupercile. Înmuiem făina de porumb în supă. În Wok încălzim 2 linguri ulei de arahide pe foc mediu, punem ciupercile, ceapa verde, ardeiul, călim 2-3 minute, apoi scoatem într-un bol. În Wok punem 1 lingură ulei de arahide, călim varza 2 minute, apoi o punem în bol. În Wok punem încă 2 linguri ulei de arahide, punem carnea cu marinata și fierbem 3 minute. Adăugăm făina de mălai, dăm 1 clocot și punem în bol. Amestecăm şi servim cu tăiţei de orez, preparați în prealabil.

110

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s