Budincă de orez cu portocale

– 250 g orez, 1 l lapte, 1 portocală, 1 plic budincă de vanilie, 150 g zahăr+2 linguri, 2 ouă, 2 linguri făină, 1esență de portocale; pt. decor- 2 portocale, 200 g zahăr, 3 căni apă; în plus unt și pesmet

Într-o oală turnăm 750 ml lapte, adăugăm 150 g zahăr, un praf de sare, orezul și fierbem pe foc mic aproximativ 20 minute până absoarbe tot laptele. Amestecăm praful de budincă cu 250 ml lapte, turnăm peste orez și omogenizăm. Adăugăm coaja rasă și sucul de la 1 portocală, punem iar la fiert, la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă. Întindem orezul într-un vas Yena uns cu unt și tapetat cu pesmet.

IMG_0917

Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm cele 2 linguri de zahăr, mixăm până devine tare și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile, esența, apoi încorporăm făina amestecând ușor cu o lingură, de jos în sus. Turnăm în vas peste orez.

IMG_0919

Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu aproximativ 30 minute (testul cu scobitoarea în blatul de deasupra). Tăiem cele 2 portocale feliuțe subțiri și fierbem într-o cană de apă. Când clocotește micșorăm focul la minim și fierbem 10 minute. Strecurăm și punem iar la fiert în 2 căni de apă împreună cu zahărul. Când clocotește micșorăm focul la minim și fierbem 20 minute.

Scoatem vasul din cuptor, înțepăm pandișpanul din loc în loc cu o scobitoare și însiropăm cu o parte din siropul de portocale. Răsturnăm budinca pe un platou, înțepăm orezul cu o scobitoare și turnăm restul de sirop. Ornăm cu feliile de portocale. Răcim, porționăm și servim.

78

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s