Prăjitură cu mac, migdale şi zmeură

Pt. blat – 4 ouă, 100 g de margarină, 1 plic de zahăr vanilat, 90 g de zahăr, 30 g de zahăr pudră, 150 g de mac, 70 g de migdale tăiate

Pt. cremă – 200 g de iaurt gras, 275 g de brânză de vaci, 6 linguri de zahăr, 1 plic de zahăr cu aromă de rom, 1 plic de gelatină, 1 borcan de zmeură în sirop (390 g), 100 g de nucă de cocos roşie

Cu mixerul amestecăm margarina moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat, 1 vârf de cuțit de sare şi gălbenuşurile puse pe rând.  Separat mixăm albuşurile împreună cu zahărul spumă tare, adăugăm macul, migdalele tăiate și amestecăm cu o lingură. Întindem în tava tapetată cu hârtie de copt.

Imagine

. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 40 min. Scoatem şi răcim.

Imagine

Înmuiem gelatina în siropul de zmeură și dizolvăm pe foc mic, având grijă să nu fiarbă. Amestecăm cu mixerul iaurtul, brânza de vaci, zahărul cu aromă de rom, la sfârşit adăugăm zmeura şi amestecăm cu o lingură. Împărţim crema în 2 boluri, în unul amestecăm nuca de cocos. Ţinem ½ oră în frigider până se întăreşte puţin.

Aşezăm blatul pe un platou, deasupra întindem crema simplă. Punem în frigider ½ oră apoi întindem deasupra crema cu cocos. Punem în frigider câteva ore. Porționăm și servim.

Imagine

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsaţi comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s