Bezea cu nucă și cremă de pepene galben

– pt. blat- 4 albușuri, 4 linguri zahăr praf, 4 linguri nucă măcinată, 4 linguri pesmet, 3 picături esență de migdale

– pt. cremă- 400 g miez de pepene galben, 1 plic gelatină (10 g), 250 g mascarpone, 100 g zahăr praf; 250 ml frișcă, esență de migdale; pt. decor 3 linguri nucă măcinată

Batem albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm zahărul și mixăm până devin dense și lucioase. Adăugăm nucile, pesmetul, picăturile de esență și amestecăm ușor cu o spatulă. Turnăm uniform compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) aproximativ 15-20 minute, până se rumenește. Răcim pe un grătar.

Tăiem pepenele bucățele, pasăm cu blenderul și obținem un lichid. Amestecăm mascarpone cu zahărul. Mixăm frișca tare. Înmuiem gelatina în 50 ml apă 10 minute. O amestecăm pe foc mic până se dizolvă, aproximativ 1 minut. Răcim și amestecăm cu pepenele, turnăm peste brânză și omogenizăm. Încorporăm frișca și punem în frigider 30 minute. Tapetăm tava cu folie alimentară, așezăm blatul, la care i-am îndepărtat hârtia, turnăm uniform crema și presărăm nuca. Punem în frigider până a doua zi. Scoatem pe un platou, porționăm și servim.

203

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s