Tort cu blat de cacao, caramel și alune de pădure

– pt. blat-5 ouă, 7 linguri făină, ½ plic praf de copt, 5 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri cacao neagră, 1 lingură ulei

– pt. creme- 150 g alune de pădure, 3 linguri zahăr, 250 ml frișcă; 1 plic budincă caramel, 4 linguri zahăr, 500 ml lapte, 50 g unt

Dizolvăm praful de budincă în 100 ml lapte, restul  de 400 ml punem pe foc împreună cu zahărul și amestecăm până se dizolvă. Turnăm praful dizolvat și amestecăm 2-3 min. Până se îngroașă. Răcim, 3 linguri le amestecăm cu untul moale, ținut la temperatura camerei, apoi încorporăm în budincă și omogenizăm obținând o cremă.

Batem albușurile spumă tare cu un praf de sare. Separat mixăm gălbenușurile cu sare, zahăr, zahărul vanilat și ulei. Amestecăm ușor cu albușurile, apoi făina cu praful de copt încorporat, la final cacaoa și omogenizăm. Întindem uniform compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.

IMG_6345

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 min. Răcim și tăiem pe orizontală în 2 foi.

Caramelizăm 3 linguri de zahăr, întindem în strat subțire pe hârtie de copt, răcim și zdrobim. Măcinăm mare alunele. Batem tare frișca, amestecăm cu zahărul caramelizat zdrobit și alunele (păstrăm pt. decor), obținând a doua cremă.

Așezăm o foaie de blat pe un platou, întindem crema din budincă.

IMG_6346

Acoperim cu a doua foaie de blat, acoperim cu a doua cremă neuniform și presărăm pe toată suprafața restul de alune. Punem în frigider până a doua zi.

IMG_6347

Servim tăiat felii.

67

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s