Prăjitură cu cremă de ciocolată și portocale

– 5 ouă, 7 linguri zahăr, 8 linguri făină, 2 linguri cacao, 1 linguriță esență de portocale, 250 g ciocolată cu lapte, 200 ml frișcă+pt. decor, 2 portocale, 3 linguri apă, un praf de sare, coajă rasă de portocală, dulceață din coji de portocale

Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adăugăm pe rând 5 linguri de zahăr și mixăm până devin cremoase. Adăugăm pe rând apa, gălbenușurile, coaja de portocală, esența de portocale, mixând la viteză mică. La sfârșit punem făina amestecată cu cacaoa și amestecăm cu o lingură (de jos în sus) până omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm compoziția. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) aproximativ 30 minute (testul cu scobitoarea), apoi răcim.

Rupem ciocolata bucățele, punem într-o crăticioară, turnăm frișca și fierbem pe foc mic, amestecând continuu, până de topește și se omogenizează. Punem în frigider câteva ore. Curățăm 1 portocală și tăiem bucățele mici. Scoatem din frigider crema, mixăm, apoi amestecăm cu bucățelele de portocală. O punem înapoi în frigider 30 minute. Stoarcem sucul de la 1 portocală, amestecăm cu 2 linguri de zahăr și însiropăm blatul. Deasupra întindem crema și nivelăm.

IMG_5613

Mixăm restul de frișcă tare și acoperim cu ea prăjitura. O ornăm cu coji de portocale din dulceață.

IMG_5614

Punem în frigider câteva ore. Porționăm și servim.

184

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s