Tort de lămâie și cremă de cocos

– pt. blat- 6 ouă, 200 g zahăr praf, 1 plic zahăr vanilat, 150 g făină, 1 lingură coajă rasă de lămâie, 2-3 linguri zeamă de lămâie, 1 esență de lămâie

– pt. cremă- 100 g nucă de cocos, 1 plic budincă de cocos, 400 ml lapte, 250 g unt, 100 g zahăr tos, 100 g zahăr praf, 1 plic zahăr vanilat; în plus dulceață, cocos colorat, fulgi de migdale

Frecăm gălbenușurile cu 100 g zahăr praf și zahărul vanilat până își dublează volumul și devin cremoase. Mixăm tare albușurile cu 100 g zahăr praf, zeama de lămâie, apoi le încorporăm în gălbenușuri. Adăugăm coaja de lămâie, esența de lămâie, treptat făina și amestecăm cu o lingură. În forma de tort tapetată cu hârtie de copt întindem uniform compoziția. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 45 min., apoi scoatem și răcim pe un grătar.

Încălzim 100 ml lapte și opărim cocosul (absoarbe tot laptele). Restul de lapte îl punem pe foc împreună cu zahărul tos și zahărul vanilat. Când s-a încălzit punem praful de budincă dizolvat în 3-4 linguri de lapte și amestecăm până începe să se îngroașe. Adăugăm cocosul, amestecăm puțin, oprim focul și răcim. Separat mixăm zahărul praf cu untul și-l încorporăm în budinca de cocos rece. Punem în frigider 30 min.

Tăiem blatul în 3 foi. Pe un platou așezăm o foaie și ungem cu pensula un strat subțire de dulceață (eu am folosit dulceață de prune).

IMG_4781

Deasupra întindem 1/3 cremă. La fel procedăm cu celelalte 2 foi. Decorăm cu cocos colorat și fulgi de migdale.

51

Păstrăm la frigider. Porționăm și servim.

IMG_4797

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s