Tunel cu brânză de vaci și cireșe

– pentru aluat- 1 ou, 350 g făină, 200 g unt moale, 100 g zahăr praf, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură cu vârf de smântână, 2 linguri cacao, un praf de sare; unt și făină pentru formă

– pentru umplutură- 500 g brânză de vaci, 4 ouă, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic Finesse coajă rasă de lămâie, 4 linguri gris, 300 g cireșe fără sâmburi, în plus zahăr pudră vanilat

Spălăm cireșele, îndepărtăm codițele și sâmburii.

Preparăm aluatul. Într-un castron punem ingredientele uscate, la mijloc oul, untul și amestecăm cu mâna. Adăugăm smântâna și mai amestecăm până obținem un aluat compact și mai moale căruia îi dăm formă de bilă. Acoperim  cu folie alimentară și punem în frigider 20 minute. Ungem o formă de chec cu unt și tapetăm cu făină. Întindem o foaie mai lungă pentru a ajunge să acoperim umplutura, păstrăm o parte pentru decor. Punem foaia în formă, o apăsăm ușor ca să ia forma vasului.

Preparăm umplutura. Amestecăm brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, 3 linguri de gris și gălbenușurile. Mixăm spumă tare albușurile cu un praf de sare și le încorporăm în brânză. Întindem compoziția în formă, deasupra punem cireșele (lăsăm o parte din ele pentru decor) și presărăm 1 lingură de gris.

IMG_2336

Acoperim cu aluatul rămas în afară și presăm ușor cu mâna. Din aluatul pus de o parte facem deasupra un grilaj. Tăiem cireșele rămase în jumătate și punem în spațiile din grilaj.

IMG_2338

Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu 30 minute. Scoatem pe un platou și presărăm zahăr vanilat praf. Răcim, tăiem felii și servim.

108

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s