Prăjitură cu mac și căpșuni

– pt. blat- 4 ouă, 120 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță scorțișoară, 100 g mac, 100 g făină, 70 g amidon alimentar

– pt. cremă- 300 g căpșuni, 2 lingurițe zahăr pudră, 2 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 250 ml frișcă, 400 g smântână grasă, 20 g gelatină, 1 linguriță zeamă de lămâie; pt. decor- 200 g căpșuni, 1 tortgelee roșu

Frecăm gălbenușurile cu zahărul pudră până se topește, adăugăm zahărul vanilat, macul, făina amestecată cu amidonul și omogenizăm. Mixăm albușurile cu un praf de sare până devin o spumă tare și le încorporăm în compoziție, amestecând cu o lingură. Întindem uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) aproximativ 20-25 minute (testul cu scobitoarea).

Curățăm căpșunile; 300 g le tăiem mărunt, 200 g le stropim cu zeama de lămâie și le lăsăm de o parte pentru decor. Amestecăm smântâna cu 2 linguri de zahăr până acesta se topește. Înmuiem gelatina în 60 ml apă rece 10 minute. O dizolvăm pe foc mic, amestecând continuu, având grijă să nu fiarbă. Răcorim, amestecăm cu smântâna și căpșunile. Mixăm tare frișca cu 2 lingurițe de zahăr și zahărul vanilat. O încorporăm în compoziția cu căpșuni.

Pe un platou așezăm blatul răcit, întindem crema și presărăm căpșunile păstrate de o parte. Preparăm tortgeleeul conform indicațiilor de pe ambalaj și turnăm uniform peste căpșuni. Punem în frigider până a doua zi.

IMG_1975

Porționăm și servim.

152

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s