Tort cu ciocolată și gem de caise

– 200 g făină, 1 linguriță praf de copt, 3 ouă, 200 g unt, 200 g zahăr, 1 lămâie, 1 linguriță scorțișoară măcinată, ½ linguriță cuișoare măcinate, un praf de sare, 400 ml frișcă, 4 linguri gem de caise, 125 g ciocolată cu lapte și alune

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate. Frecăm spumă untul (ținut la temperatura camerei) cu zahărul, adăugăm pe rând ouăle, coaja rasă și zeama de lămâie. Adăugăm amestecul din bol și omogenizăm. Într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt întindem aluatul.

IMG_1060

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 50 min. (testul cu scobitoarea) Răcim și tăiem ½ pe orizontală.  Împărțim frișca în două boluri și mixăm tare. Amestecăm frișca dintr-un bol cu gemul. Topim ciocolata, răcorim și amestecăm cu frișca din celălalt bol. Pe un platou așezăm o foaie de blat și ungem cu crema cu gem. Păstrăm pentru decor.

IMG_1063

Punem a doua foaie de blat și ungem cu crema de ciocolată. Păstrăm pentru decor. Deasupra întindem un strat subțire de cremă cu gem. Ornăm cu gem și fulgi de ciocolată, iar marginile cu cremă de ciocolată. Punem în frigider 1 oră.

IMG_1065

Tăiem felii și servim.

43

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s