Pulpe superioare de pui cu ceapă roșie caramelizată

– 4 pulpe superioare de pui (460 g), 350 g ceapă roșie, 1 lingură condimente pentru carne de pui, ½ linguriță praf de cuișoare, 1 lingură sos de oteț balsamic (55%), 1 lingură zahăr, sare, piper, 2 linguri ulei, apă

Desfacem pielea pulpelor de pe carne, cu grijă să nu o rupem. Presărăm condimetele pe carne, acoperim cu pielea, presărăm și pe ea condimente,  turnăm 1 lingură de ulei astfel ca să acopere toată suprafața pulpelor, acoperim și punem în frigider până a doua zi. Scoatem la temperatura camerei cu 30 minute înainte de a găti. Curățăm ceapa și tăiem feliuțe subțiri.

Într-o tigaie cu fundul gros încălzim 1 lingură de ulei pe foc mediu, punem pulpele și prăjim câte 3 minute pe fiecare parte. Presărăm ½ linguriță sare, turnăm 50 ml apă, acoperim cu capac și gătim 20 minute, întorcându-le din când în când pe cealaltă parte. Scoatem pe o farfurie, acoperim și ținem de o parte.

În tigaie punem ceapa, presărăm cuișoarele, câte ¼ linguriță sare și piper și amestecăm din când în când 5 minute. Turnăm 50 ml apă, acoperim cu capac și fierbem 3 minute. Presărăm zahărul, turnăm sosul de oțet și amestecăm 3 minute. Punem pulpele, amestecăm și gătim 2 minute. Porționăm și servim. Putem păstra în frigider.

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s