Prăjitură cu multă nucă de cocos

– 4 ouă, 12 linguri zahăr, 1 l lapte, câte 1 plic budincă de ciocolată și budincă de cocos, 50 g unt, 250 g răzătură de cocos albă, răzătură de cocos verde și mozaic, ½ esență de cocos

În două boluri dizolvăm prafurile de budincă amestecate cu câte 4 linguri de zahăr, în câte 4-5 linguri de lapte. În cratițe separate clocotim restul de lapte de la 500 ml, turnăm budinca dizolvată și amestecăm până se îngroașă. Stingem focul, lăsăm să stea 5 min., acoperim cu folie alimentară și răcim.

Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm 4 linguri de zahăr și mixăm până devin cremoase și lucioase. Adăugăm esența, pe rând gălbenușurile, amestecând ușor cu o lingură după fiecare. La sfârșit punem nuca de cocos albă și omogenizăm. Într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt punem compoziția și, presând cu mâinile, nivelăm. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180) 20 minute. Răcim pe un grătar, îndepărtăm hârtia și așezăm în forma de tort.
Dizolvăm praful de budincă de ciocolată în 100 ml lapte. Turnăm 400 ml lapte într-o cratiță, punem 3 linguri zahăr și amestecăm până se dizolvă. Când clocotește turnă praful dizolvat, reducem flacăra la mediu și amestecăm continuu până se îngroașă. La fel procedăm și cu celălalt praf de budincă. Răcorim și amestecăm fiecare cu 25 g unt moale, obținând două creme. Peste blat întindem budinca de ciocolată.

IMG_5816

Presărăm 3 linguri de cocos verde. Acoperim cu budinca de cocos. peste ea presărăm cocos verde și cocos mozaic. Punem în frigider câteva ore, până se întăresc budincile, apoi scoatem pe un platou.

IMG_5824

Porționăm și servim. Putem păstra în frigider.

188

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s