Bombe de brânză cu usturoi

– 270 g făină, 1 linguriță sare, 1 lingură zahăr, 1 ½ linguri usturoi praf, 1 plic praf de copt, 100 g unt, 100 ml lapte, 140 g mini mozzarella (biluțe), 1 lingură de pătrunjel verde tocat mărunt, 1 cățel de usturoi, sare

Amestecăm făina cu praful de copt, sare, zahăr, praf de usturoi, adăugăm 70 g unt tăiat bucățele și amestecăm. Turnăm laptele și amestecăm ușor, cu mâna, pentru a omogeniza, formând un aluat căruia îi dăm formă de bilă și punem în frigider 10 min. Pe o suprafață pudrată cu făină întindem aluatul în formă dreptunghiulară de 30×40 cm. Tăiem aluatul dreptunghiuri. În fiecare punem la mijloc o bilă de mozzarella.

IMG_5577

Aducem 2 părți opuse, apoi celelalte două, formând cu mâinile o bilă. (aveți grijă să faceți bilele compacte altfel va curge brânza la copt) Le așezăm, la distanță una de cealaltă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

IMG_5578

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mai mare (200), aprox. 15-18 min., până se rumenesc.

Între timp topim 30 g unt adăugăm pătrunjelul verde tocat, 1 linguriță sare,  cățelul de usturoi curățat și pisat și amestecăm 1 min. Scoatem tava din cuptor, cu o pensulă ungem fiecare bilă cu untul aromat și le așezăm pe un platou. Servim fierbinți.

285

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s