Prăjitură cu fistic

– pt. 4 foi- 3 ouă, 8 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 2 linguri miere, 1 lingură bicarbonat stins în zeamă de lămâie, aprox. 500 g făină

– pt. cremă- 3 gălbenușuri, 170 g zahăr, 500 ml lapte, 4 linguri amidon alimentar, 200 g fistic, 200 g unt, 4 linguri zahăr pudră, câte 1 esență de vanilie și esență de fistic

– pt. glazură- 100 g ciocolată albă, 50 ml frișcă, colorant verde

Preparăm un aluat elastic pe care îl tăiem în 4 părți egale. Decupăm 4 foi de hârtie de copt după mărimea tăvii și întindem câte 1 foaie  de aluat pe fiecare. Coacem pe rând cele 4 foi.

IMG_5090

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 8 min., apoi răcim.

IMG_5094

Măcinăm fisticul. Încălzim laptele cu un cubuleț de unt și esența de vanilie. Adăugăm amidonul și omogenizăm. La foc mic frecăm gălbenușurile cu zahărul, turnăm treptat laptele și fierbem amestecând continuu, până se îngroașă, apoi răcorim 10 min. Adăugăm fisticul, esența de fistic, un vârf de linguriță de colorant și omogenizăm. Frecăm untul spumă cu zahărul praf. Adăugăm pe rând câte 1 lingură din crema de fistic rece și omogenizăm. Pe un platou așezăm o foaie, întindem 1/3 cremă.

IMG_5095

Procedăm la fel cu celelalte foi, deasupra terminând cu o foaie. Rupem ciocolata și o topim împreună cu frișca și colorantul. Întindem glazura caldă peste prăjitură. Punem în frigider de azi pe mâine.

IMG_5098

Porționăm și servim.

175

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s