Tort cu fructe de pădure și dulceață de mere

– pt. blat- 6 ouă, 180 g făină, 180 g zahăr; pt .cremă-300 g fructe de pădure congelate, 200 g ciocolată albă, 50 ml lapte de cocos, 60 g zahăr, 200 g cremă de brânză; în plus 2 borcane dulceață de mere ( 280 g fiecare), 1 plic gelatină (10 g)

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahăr, la viteza maximă, aprox. 15 min., până ce compoziția își triplează volumul și devine tare, cremoasă. Adăugăm făina și amestecăm cu o lingură până omogenizăm. Într-o formă de tort (pereți detașabili) unsă cu unt și tapetată cu hârtie întindem compoziția uniform. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 25-30 min. (testul cu scobitoarea) Răcim și tăiem pe orizontală în 3 foi.

Decongelăm fructele și pasăm, obținând un piure. Amestecăm crema de brânză cu laptele de cocos și zahărul până se topește. Topim la bain-marie ciocolata, o turnăm peste cremă și amestecăm bine. Punem și piureul de fructe și omogenizăm. Scurgem merele de lichidul din dulceață. Pe acesta îl amestecăm cu gelatina, lăsăm 10 min. să se dizolve, apoi preparăm la bain-marie.

Pe un platou așezăm o foaie de blat, o ungem cu ½ cremă.

IMG_1883

Așezăm a doua foaie de blat, peste merele cu puțin lichid de dulceață, cât să facă priză cu blatul.

IMG_1884

Ungem uniform cu restul de cremă, inclusiv marginea tortului.

IMG_1885

Așezăm a treia foaie de blat. Întindem uniform gelatina de mere și ornăm după fantezie. Punem în frigider până a doua zi. Porționăm și servim.

46

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s