Prăjitură cu jeleu de piersici

– pt. 2 foi de blat- 8 ouă, 200 g zahăr, 150 g făină, 100 g amidon alimentar, ½ plic praf de copt, 1 plic Finesse vanilie Bourbon, ½ linguriță scorțișoară

– pt. jeleu- 750 g piersici fără sâmburi din compot, 350 g zahăr, 15 g gelatină, 1 linguriță scorțișoară, 100 ml apă, 100 g unt moale
Mixăm la viteză mare ouăle cu zahărul și vanilia Bourbon, 7-8 min., până devin spumoase. Adăugăm scortișoara, făina amestecată cu amidon și praf de copt și omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt întindem ½ compoziție și nivelăm cu spatula. Punem în cuptorul preîncălzit (f. bine încins), la foc mare, 7-8 min. (testul cu scobitoarea) La fel procedăm și cu a doua foaie. Le răcim.
Scurgem piersicile, le pasăm cu blenderul. Înmuiem gelatina în apă. Fierbem apa cu zahărul, scorțișoara, până obținem un sirop gros ca și caramelul. Îl amestecăm cu piersicile, untul moale, gelatina și amestecăm pe foc mic (!!!să nu fiarbă)până se topesc untul și gelatina.
Într-o tavă tapetată cu folie alimentară punem o foaie de blat. Turnăm ½ jeleu, așezăm a doua foaie de blat și turnăm restul de jeleu. Răcorim 30 minute și presărăm nucă de cocos/fulgi de migdale/nuci măcinate după preferință. Punem în frigider până a doua zi. Porționăm și servim.

150

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s