Prăjitura mandarina

– 4 ouă, 140 g zahăr+7 linguri zahăr, 100 g făină, 1 linguriță praf de copt, 4 linguri apă călduță, 240 g brânză de vaci, compot de mandarine (3×312 g), 25 g întăritor de frișcă, 150 ml frișcă, 50 g cremă de brânză, sucul de la compot (500 ml), 100 ml suc natural multivitamin, 2 linguri praf de budincă de vanilie

Frecăm gălbenușurile cu apa călduță, 140 g de zahăr și un vârf de sare până devin spumoase. Mixăm spumă tare albușurile cu un praf de sare. Amestecăm făina cu praful de copt, o amestecăm cu gălbenușurile, apoi încorporăm în albușuri și amestecăm cu o lingură, de jos în sus, până omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt întindem compoziția. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mai mare (200) și coacem 15 minute. Mixăm frișca cu întăritorul de frișcă și 5 linguri de zahăr, adăugăm brânza de vaci, crema de brânză și omogenizăm. Scurgem mandarinele, le amestecăm în cremă și o întindem peste blatul rece.

IMG_1784

Dizolvăm praful de budincă în 50 ml suc de compot. Restul de suc (450 ml) îl amestecăm cu 2 linguri de zahăr, punem pe foc mediu și amestecăm până se dizolvă zahărul. Adăugăm praful de budincă dizolvat și amestecăm până se îngroașă. Răcorim și întindem peste cremă.

IMG_1785

Punem prăjitura în frigider până a doua zi. Porționăm și servim.

149

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s