Tort cu mac şi iaurt cu căpşuni

BLAT: 200 g unt, 150 g zahăr praf, 100 g mac, 1 esenţă de zmeură, 5 ouă, 1 plic praf de copt, 2 căni (200 ml) făină

CREMA: 150 ml frişcă, 800 g iaurt cu căpşuni, 10 g gelatină, 5-6 linguri zahăr praf, 100 ml apă, esenţă de zmeură; în plus  1 borcan gem de căpşuni (300 g)

Înmuiem macul în apă fierbinte 1 oră, apoi scurgem foarte bine. Frecăm untul moale cu zahărul pudră până obţinem o cremă. Amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm pe rând macul, esenţa, gălbenuşurile, făina şi Amestecăm bine. Mixăm  albuşurile  spumă tare cu un praf de sare și le încorporăm în compoziție, amestecând cu o lingură. Tapetăm o formă de tort cu hârtie de copt și întindem uniform compoziţia.

Imagine

Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu aproximativ 20-25 minute, până se rumeneşte, apoi răcim.

Hidratăm gelatina în 3 linguri de apă rece, o dizolvăm pe foc mic, amestecând aproximativ 1 minut şi răcorim. Mixăm frişca tare, adăugăm iaurtul, zahărul, esenţa, la sfârşit gelatina şi mixăm bine. Ţinem în frigider până se întăreşte. 

Scoatem blatul din formă, îndepărtăm hârtia și tăiem în jumătate pe orizontală. Pe un platou aşezăm 1 foaie de blat, întindem 1/2 cremă, deasupra gemul de căpşuni din care păstrăm pentru decor.

Imagine

Aşezăm a doua foaie de blat, întindem restul de cremă și ornăm cu gem de căpşuni. Punem în frigider 2-3 ore. Servim tăiat felii.

Imagine

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsaţi comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s