Prăjitură cu nucă și coji de portocale

– pentru aluat- 1 ou+1 gălbenuș, 300 g făină, ½ plic praf de copt (5 g), 200 g unt, 150 g zahăr, 1 lingură smântână, un praf de sare

– pentru umplutură- 3 ouă, 150 g nuci, 150 g zahăr, 50 g coji de portocale confiate, un praf de sare

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul, sarea, punem oul, gălbenușul,  untul tăiat bucățele și frământăm bine. Adăugăm smântâna și frământăm până obținem un aluat omogen. Rupem 1/5 aluat pe care îl vom folosi ca grilaj și modelăm două bile pe care le învelim în folie alimentară și punem în frigider 30 minute.

Zdrobim nuca cu făcălețul. Tăiem cojile de portocale mărunt. (Dacă sunt prea tari le înmuiem anterior în puțină apă călduță 10 minute și scurgem bine.) Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm zahărul și mixăm până devin lucioase și cremoase. Adăugăm gălbenușele pe rând și amestecăm cu o lingură. Încorporăm nucile, cojile de portocale și omogenizăm.

Întindem o foaie din bila mare de aluat, așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra întindem uniform compoziția din nuci. Întindem o foaie din 1/5 aluat, tăiem fâșii, le așezăm în diagonală peste prăjitură formând un grilaj. Punem în cuptorul preîncălzit la foc mediu 25-30 minute, până se rumenește. Răcim, scoatem pe un platou, porționăm și servim.

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s