Desert din ciocolată cu cremă din lapte

– 200 g ciocolată cu alune, 3 gălbenușuri, 75 g zahăr, 75g făină, 1 plic zahăr vanilat Bourbon, 1 praf de sare, 300 ml lapte, 300 ml frișcă+3 linguri; pt. decor alune caramelizate și biscuiți cu cremă de ciocolată

Preparăm crema. Separăm gălbenușurile de albușuri, cele din urmă le vom păstra în frigider pentru bezea. Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, până devin albicioase. Adăugăm făina și omogenizăm. Încălzim laptele împreună cu vanilia. Când e fierbinte turnăm în fir subțire peste gălbenușuri și mixăm. Turnăm compoziția în oală și fierbem la foc mic, amestecând, aprox. 5-10 min., până se îngroașă. Turnăm într-un castron, acoperim cu folie alimentară și răcim. Punem în frigider minim 2 ore, preferabil până a doua zi. Mixăm tare 300 ml frișcă și încorporăm în cremă amestecând cu o lingură, până omogenizăm.

Topim ciocolata cu 3 linguri de frișcă, turnăm în forme rotunde (10 cm diametru) și punem la rece până se întărește. Scoatem câte un cerc de ciocolată, așezăm pe o farfurie, deasupra punem cremă și presărăm alune caramelizate. Servim cu un biscuite cu ciocolată.

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s