Sparanghel spiralat cu bacon și aluat

– 1 leg. sparanghel verde (8 fire), felii subțiri de bacon, 1 ou+1 gălbenuș, 300 g făină, 70 g unt, 3 linguri ulei de măsline extravirgin, boia dulce, mac/susan/chimen pt. ornare, sare, apă

Punem făina pe masa de lucru, în mijloc oul, untul, ținute la temperatura camerei, un praf de sare, 1 lingură ulei de măsline și amestecăm cu degetele până obținem un aluat nisipos. Adăugăm câte 1 lingură de apă și frământăm până obținem un aluat elastic, mai tare, puțin sfărâmicios. Îl punem în folie alimentară, în frigider, 30 min. Se poate face și cu o zi înainte, DAR, când îl folosim, îl aducem la temperatura camerei.

Curățăm sparanghelul, capetele lemnoase le îndepărtăm tăind firul pe diagonală, spălăm și scurgem pe un șervet de bucătărie. Pensulăm fiecare fir de sparanghel cu ulei, presărăm puțină sare și înfășurăm o felie de bacon pe diagonală, pornind de sub vârful cu mugure. Întindem aluatul într-o foaie subțire, tăiem 8 fâșii de 1 cm lățime și rulăm peste bacon pe diagonală, în sens invers. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Restul aluatului îl vom folosi la alte preparate. Amestecăm gălbenușul cu 1 linguriță de ulei și pensulăm aluatul. Presărăm după plac boia/chimen/susan/mac.

Punem în cuptorul preîncălzit, la foc puțin mai mare (200), până se rumenesc și devin crocante, aprox. 15-20 min. Servim imediat.

Poftă bună! (dacă v-a plăcut lăsați comentariu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s