Prăjitură cu brânză şi căpşuni

Încă o variantă de prăjitură cu căpşuni…

– pt. blat-  4 ouă, 4 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 plic praf de copt, 1 lingură cacao

– pt. sirop- 150 g zahăr, 250 ml apă, zeama de la 1/2 lămâie

– pt. cremă- 700 g brânză de vaci, 6 linguri miere/3 linguri zahăr praf, coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 10 g gelatină, 100 ml apă, 300 ml frișcă, 1 esență de vanilie

– altele- 500 g căpșuni, 1 plic tortgelee roșu, sirop de vișine

Curățăm căpșunile de codițe, spălăm și lăsăm să se scurgă. Amestecăm făina cu praful de copt și cacaoa. Mixăm albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugăm 3 linguri zahăr și mixăm până devin lucioase și cremoase. Frecăm gălbenușurile cu 1 lingură zahăr, amestecăm cu albușurile. Adăugăm amestecul cu făină și omogenizăm cu o lingură. Întindem uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 25 min. Scoatem, răcim , îndepărtăm hârtia și așezăm pe un platou.

Pe foc mediu amestecăm zahărul cu apa și zeama de lămâie până se topește zahărul. Răcim și însiropăm blatul.

Înmuiem gelatina 10 min. în apa rece. Mixăm brânza cu mierea/zahărul praf. Adăugăm esența, coaja și zeama de lămâie și omogenizăm. Dizolvăm gelatina pe foc mic, aprox. 1 min., răcorim, turnăm peste brânză și amestecăm bine. Mixăm frișca tare și amestecăm cu crema. Întindem uniform peste blat. Acoperim cu căpșunile. Dizolvăm tortgelleul în sirop de vișine conform indicațiilor de pe ambalaj. Turnăm peste prăjitură uniform. Punem în frigider câteva ore. Porționăm și servim.

Imagine

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s